پیش بینی دلار آمریکا

چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۸

دلار آمریکا پایه و اساس تمام بازار های مالی است. همیشه یک طرف قیمت کامودیتی ها (مثل نفت خام و اونس طلا) و یا رمزارز ها (مثل بیت کوین و اتر) و حتی بازار سهام، دلار آمریکاست! دلار آمریکا محرک اصلی تمامی بازار های مالی دنیاست. اقتصاد آمریکا بزرگترین اقتصاد و دلار آمریکا رایج ترین پول دنیاست. به همین دلیل، تحلیل و پیش بینی دلار و اقتصاد آمریکا برای هر معامله گر و سرمایه گذاری حیاتی است. در این بخش ما به طور مرتب وضعیت بنیادی دلار و اقتصاد آمریکا را بررسی می کنیم. با عضویت در کانال ایران بورس آنلاین و یا بازدید از صفحه تحلیل های ایران بورس آنلاین می توانید تازه ترین تحلیل های دلار آمریکا را دنبال کنید!

پیش بینی دلار آمریکا – چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت

امروز نشست تعیین نرخ بهره فدرال رزرو آمریکا برگزار خواهد شد. انتظار می رود که بانک مرکزی آمریکا برای ششمین نشست متوالی تغییری در نرخ بهره اعمال نکند و در عین حال اعلام کند که به خاطر رشد سریع تورم، نمی تواند نرخ بهره را در آینده نزدیک پایین بیاورد.

تحلیل دلار آمریکا

نرخ بهره فعلی فدرال رزرو آمریکا ۵٫۲۵ تا ۵٫۵ درصد است و این بالاترین سطح نرخ بهره فدرال رزرو آمریکا در بیست سال گذشته است. امروز بیانیه سیاست های پولی فدرال رزرو به همراه برنامه کاهش حجم ترازنامه اعلام خواهد شد. سی دقیقه بعد هم رئیس فدرال رزرو آمریکا سخنرانی خواهد کرد.

تا وقتی که نرخ رشد تورم آمریکا به نزدیکی ۲ درصد نرسیده، مقامات فدرال رزرو آمریکا هم تمایل به کاهش نرخ بهره ندارند. این در حالی است که فدرال رزرو آمریکا در نشست ماه دسامبر پیش بینی کرده بود که نرخ بهره در سال ۲۰۲۴ سه بار کاهش خواهد یافت. اما انتظار می رود که رئیس فدرال رزرو آمریکا اعلام کند که به خاطر رشد ادامه دار تورم، نمی تواند نرخ بهره را پایین بکشد.

پیش بینی دلار آمریکا

عدم کاهش نرخ بهره و یا افزایش نرخ بهره به نفع دلار آمریکا خواهد بود. اما اگر فدرال رزرو آمریکا دوباره بر لزوم کاهش نرخ بهره در آینده نزدیک اشاره کند، دلار آمریکا تضعیف خواهد شد.

از دید تحلیلگران، در بدترین سناریو برای دلار آمریکا، فدرال رزرو می تواند از کاهش کمتر نرخ بهره (کمتر از ۳ مرحله پیش بینی شده) حرف بزند. اما در سناریوی خوش‌بینانه برای دلار آمریکا، فدرال رزرو به عدم کاهش نرخ بهره در سال ۲۰۲۴ اشاره خواهد کرد. در این صورت دلار آمریکا می تواند رشد کند. اما در سناریوی ایده آل برای خریداران دلار، فدرال رزرو باید از افزایش نرخ بهره تا پایان سال ۲۰۲۴ حرف بزند. در این صورت دلار آمریکا با سرعت بیشتری تقویت خواهد شد.

دلار آمریکا دیدبان: اخبار فارکس
پیش بینی دلار آمریکا

پیش بینی دلار آمریکا – چهارشنبه ۵ اردیبهشت

فعالیت های کسب و کار در آمریکا سیر صعودی دارد، اما نرخ رشد فعالیت های اقتصادی کمتر از پیش بینی ها بوده است. در واقع نرخ رشد فعالیت های اقتصادی در میان افت تقاضا پایین آمده است. هر سه شاخص PMI آمریکا در بخش تولیدی، ترکیبی و خدماتی به پایین ترین سطح چند ماه اخیر رسیده اند. در این میان فعالیت های بخش تولیدی وارد ناحیه رکود شده است.

تحلیل دلار آمریکا

اقتصاددان S&P Global Market که گزارش PMI توسط این موسسه تهیه شده، گفته که رشد اقتصادی آمریکا در ابتدای فصل دوم سال ۲۰۲۴ قدرت خود را از دست داده است. به گفته کریس ویلیامسون، شاید در ماه های آینده، رشد اقتصادی آمریکا با هم تضعیف شود. در ماه آوریل ورود کسب و کار های جدید برای اولین بار در شش ماه گذشته کاهش یافته و انتظارات از تولید آتی شرکت ها هم به پایین ترین سطح پنج ماه اخیر رسیده است.

بازدهی اوراق خزانه داری کوتاه مدت آمریکا در واکنش به گزارش های PMI کاهش یافت، اما هنوز هم در سطوح بالایی قرار دارد. بازدهی اوراق خزانه داری ۲ ساله آمریکا هنوز نتوانسته از ۵ درصد عبور کند. در ابتدای سال همه برای کاهش ۱٫۷۰ واحد درصدی نرخ بهره آمریکا آماده می شدند، اما در حال حاضر بازار به کاهش ۰٫۴۴ واحد درصدی نرخ بهره هم شک دارد.

این هفته ۱۸۳ میلیارد دلار اوراق خزانه داری کوتاه مدت آمریکا عرضه خواهند شد. اگر عرضه اوراق خزانه داری آمریکا با تقاضای ضعیفی همراه شود، می توان انتظار افزایش بازدهی اوراق خزانه داری آمریکا را داشت.

پیش بینی دلار آمریکا

بازدهی اوراق خزانه داری آمریکا رابطه مستقیمی با دلار آمریکا دارد. در نمودار روزانه بازدهی اوراق خزانه داری ۲ ساله آمریکا، شاهد تشکیل ساختار صعودی در بازار هستیم که اگر تائید شود، بازدهی اوراق خزانه داری می تواند تا اوج قیمتی ۱۹ اکتبر در ۵٫۲۶ درصد افزایش یابد.

دلار آمریکا دیدبان: اخبار فارکس
پیش بینی بازدهی اوراق خزانه داری آمریکا

معامله گران دلار آمریکا هم منتظر انتشار شاخص سفارشات کالاهای بادوام، GDP و PCE هستند. هر سه گزارش پتانسیل تغییر انتظارات نرخ بهره ای را دارند. شاخص دلار آمریکا در واکنش به داده های PMI افت کرد، اما هنوز هم وضعیت خوبی دارد. شکست مقاومت ۱۰۶٫۵۸ می تواند شاخص دلار آمریکا را به اوج قیمتی اکتبر در ۱۰۷٫۳۳۵ برساند. هر سه میانگین متحرک شاخص دلار آمریکا هم سیر صعودی دارند.

دلار آمریکا دیدبان: اخبار فارکس
پیش بینی دلار آمریکا

پیش بینی دلار آمریکا – دوشنبه ۳ اردیبهشت

بازار های مالی دنیا با سناریویی مواجه شده اند که اصلاً انتظار وقوع آن در سال ۲۰۲۴ را نداشتند! دلار آمریکا در سال ۲۰۲۴ تقویت شده است!

پیش بینی بازار غلط از آب درآمد!

بازار های مالی، سال ۲۰۲۴ را با پیش بینی تضعیف ارزش دلار آمریکا شروع کردند. اما داده های اقتصادی آمریکا هیچ نشانه ای از رکود یا کاهش تورم ندارند! رشد ادامه دار تورم آمریکا باعث شده تا فدرال رزرو آمریکا زمان اولین کاهش نرخ بهره را به تعویق بیندازد.

صندوق بین المللی پول یا همان IMF پیش بینی کرده که رشد اقتصادی آمریکا خیلی بهتر از اقتصاد های گروه هفت خواهد بود. این به نفع بازار سهام و اوراق قرضه آمریکا تمام شده و از دلار حمایت کرده است. در این میان با تشدید ریسک های ژئوپلیتیک هم تقاضا برای ارز های امنی مثل دلار آمریکا افزایش یافته است.

شاخص دلار آمریکا (شاخص بلومبرگ) در سال ۲۰۲۴ بیش از ۴ درصد رشد کرده است. یعنی دلار آمریکا در برابر ارز های اصلی و ارز اقتصاد های نوظهور تقویت شده است. در ابتدای سال ۲۰۲۴ هم برخی از شاخص ها از سنتیمنت نزولی بازار نسبت به دلار آمریکا حکایت داشتند، اما در حال حاضر تمامی شاخص ها و ارزیابی ها از خوش بینی سرمایه گذاران به رشد بیشتر دلار آمریکا حکایت دارند. خوش بینی ها به تقویت ارزش دلار آمریکا به بالاترین سطح از سال ۲۰۱۹ رسیده است.

خوش بینی به رشد دلار آمریکا رکورد زد!

انتظارات و سنتیمنت بازار نسبت به دلار آمریکا تغییر قابل توجهی داشته است. به طور مثال شرکت مدیریت سرمایه وانگارد، انتظار دارد که رشد ارزش دلار آمریکا ادامه دار باشد. شرکت مدیریت سرمایه UBS هم گفته که دلار آمریکا ۲۰ درصد گران تر از ارزش واقعی خود است، اما با این حال دلار باز هم گران تر خواهد شد. ولزفارگو هم پیش بینی کرده بود که دلار آمریکا تا پایان سال ۲۰۲۴ تضعیف خواهد شد، اما اخیراً پیش بینی خود را تغییر داده و انتظار دارد که سیر صعودی دلار آمریکا تا سال ۲۰۲۵ ادامه یابد.

دلار آمریکا دیدبان: اخبار فارکس
خوش بینی ها به رشد ارزش دلار آمریکا به بالاترین سطح از سال ۲۰۱۹ رسید!

از دید تحلیلگران، اگر سایر اقتصاد های جهانی نتوانند به رشد اقتصادی و تورمی آمریکا برسند، چاره ای جز خرید دلار آمریکا نخواهد بود.

اقتصاد آمریکا وضعیت خوبی دارد. با وجود نرخ بهره بالای آمریکا، هنوز خبری از رکود اقتصادی نیست. بازار کار آمریکا هنوز هم در حال رشد است و فعالیت های اقتصادی در بخش تولیدی هم روز به روز بیشتر می شود. در این میان رشد تورم آمریکا هم ادامه دارد و خبری از کاهش نرخ بهره در آینده نزدیک نیست. رئیس فدرال رزرو نیویورک هم حتی از افزایش نرخ بهره حرف زده است.

نرخ بهره

تقویت ارزش دلار آمریکا بر سایر اقتصاد های جهانی هم تأثیر می‌گذارد. اگر تقویت ارزش دلار آمریکا باعث تضعیف بیشتر رقبا شود، آنگاه بانک های مرکزی استرالیا، انگلیس و اروپا از ترس تضعیف بیشتر ارزش پول محلی نمی توانند نرخ بهره را خیلی پایین بیاورند.

در حالی که فدرال رزرو آمریکا برنامه ای برای کاهش نرخ بهره ندارد، بانک مرکزی اروپا گفته که برای کاهش نرخ بهره در ماه ژوئن آماده می شود. در ژاپن هم رشد اقتصادی کشور به حدی از آمریکا عقب است که حتی تصمیم تاریخی ژاپن برای خروج از سیاست نرخ بهره منفی نتوانست از ین ژاپن حمایت کند و ین را به پایین ترین سطح ۳۴ سال اخیر کشید. بانک مرکزی ژاپن برای اولین بار از سال ۲۰۰۷ نرخ بهره را افزایش داد.

دلار آمریکا دیدبان: اخبار فارکس
از ابتدای سال ۲۰۲۴ ارز های اصلی در برابر دلار آمریکا تضعیف شده اند!

بازدهی اوراق خزانه داری آمریکا

همزمان با عقب نشینی بازار از پیش بینی کاهش نرخ بهره، شاهد رشد بازدهی اوراق خزانه داری آمریکا هستیم. بازدهی اوراق خزانه داری ۱۰ ساله آمریکا به نزدیکی ۵ درصد رسیده است. بالا رفتن بازدهی اوراق خزانه داری آمریکا نقش زیادی در تقویت ارزش دلار آمریکا داشته است. علاوه بر این افزایش تقاضا برای سهام شرکت های هوش مصنوعی آمریکا هم از دلار حمایت کرده است.